Koka egen buljong...


FONDFABRIKEN i Sverige AB
Östra Tandö 37
SE-78064 Lima

info@fondfabriken.se

Tel: 070-409 94 96


Om Fondfabriken

- Matfond kokas här, av kockar för kockar!

Här gör vi matfond som är kokad av kockar för kockar Vi kan hantverket, vi har erfarenheten och vi nöjer oss inte med mindre än att leverera kvalitetsarbete. På Fondfabriken i Lima gör vi inget annat än att koka fonder. Hela produktionen är uppbyggd för just det ändamålet. Allt för att kunna tillverka en hög och jämn kvalitet på fonder som ibland måste koka i flera dagar. Vi som jobbar här är kockar och det enda vi gör om dagarna är att koka fond. Så vill ni prata fonder så prata med oss.  


Matfond av högsta kvalitet – färdiga att använda

Vår idé är att tillverka fonder av absolut högsta kvalitet som är färdiga att användas. Så att ni kan vara så effektiva som möjligt i era restaurangkök. Skulle våra färdiga fonder inte överensstämma med era önskemål avseende smak och konsistens så kan vi koka er fond åt er, enligt ert recept. Ni kan då använda personal, yta och maskinpark till andra uppgifter som bättre tillgodoser restaurangens behov. 

Inga tillsatser – Bara bra mat

Att koka en bra fond kräver bra råvaror och tar lång tid. Varken vi eller någon annan ambitiös kock skulle inte komma på tanken att tillsätta smakförstärkande kemikalier eller förtjockningsmedel i sin fond. Titta gärna på innehållsförteckningar för fonderna. Där ser ni att vi dessutom tagit bort nästan allt fett och innehållet bara består av mat. 


Bengt Andersson – grundare och ägare. 

Bengt Andersson är grundaren av FOND of Sweden: 

”Under åren för min kulinariska resa genom Norge, Belgien och England har jag haft nöjet att arbeta på restauranger som ”Sea Grill”, Bryssel, 2 stjärnor i Guide Michelin 1996, och ”Restaurant One-o-One”, London, vinnare i kategorierna “Londons bästa nykomling 1996” och “Londons bästa fiskrestaurang 1998” (AA Guides UK). 

”Jag har alltid gjort egen kalvfond. I brist på både tid och plats har jag många gånger önskat att det funnits ett fullgott alternativ att bara köpa. Nu finns det – för er.”

Välj språk